Известие

Collapse
No announcement yet.

Скорости боксер 1,6 и почукване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скорости боксер 1,6 и почукване

Здравейте,

Чисто информативно питам ако някой се е сблъсквал с подобен проблем:

Сменена помпа на съединителя и сменен съединител
    (стария съединител притискателния диск се беше износил на една страна, помпата беше протекла)

Резултата е, че почна да трака (почуква) на тихи обороти (според майстора от първичния вал на скоростите), ако вдигнеш на 1200 не се чува.

Следователно се отвориха скоростите и се смениха всички лагери.

Същата история. Потраква на тихи обороти.

Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?
    145 1,6 Boxer

Вилката на съединителя е предполагам
    Зимата когато запаля колата се чува леко потропване защото е хлабава.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Още едно нещо забравих - като натисна съединителя почукването изчезва.

Относно вилката - как може да се провери това? Аз пробвам да я натискам плавно (докато например се обере луфта), но резултата е че почукването изчезва чак след като съединителя отлепи ...
      145 1,6 Boxer

Comment

Ако се заслушаш отвън, шума си е точно да разхлабено и "мандахерцащо се" парче метал.

Има и тема със снимки, но нямам време да търся сега. Провери и в 33 раздела.
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Хей, мерси за съвета да потърся във форума (ама и аз съм един смотан - тъсря по скорости, сега като потърсих по вилка оооооооооо работата е повече от ясна

Само да питам за тази тема ли говориш?

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E2%E8%EB%EA%E0

има и още една ама няма снимки:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E2%E8%EB%EA%E0
          145 1,6 Boxer

Comment

Колега и при мен го има това претракване и маисторите ми казаха че е някакъв лагер на съединителя и че ще го сменят когато доиде време за смяна на самия съединител , небило фатално така да си карам (тяхно мнение). И аз сега така си карам , потракваики си
            Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
            Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

Лагера си е лагер а вилката която го натиска при натискане на педала тя се износва и трака в него-нищо обезпокоително вече 3 години карам с нов съединител и аксиален лагер и стара потракваща вилка.
              Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Здравейте - проблема е, че моето в началото почухваше, а сага се е влошило (за 300 километра) ами направо често жужи хрущи ... с една дума ме притеснява.
                Наистина само таз вилка не е пипана ... къде ги правите тия неща - bobo_33 и Lisan?
                145 1,6 Boxer

Comment

Working...
                X